Home Page Image
 


Historia

21.4.1992 kokoontui joukko doberman henkisiä eri puolilta Satakuntaa , Harjavallan Hosiossaareen käynnistämään uudelleen monet vuodet toimimatta ollutta alaosastoa. Porukkaa oli koolla juuri sen verran, että hallitus saatiin kasaan. Ensimmäisen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Kari Mansikkamäki. Toimintakausi lähti käyntiin vauhdilla. Varoja kerättiin pitämällä Match Show, josta kertyi pieni pesämuna toiminnan rahiottamiseksi. Järjestettiin ensimmäinen kerhoilta, jossa piirikouluttaja Kalevi Antila luennoi eri PK-lajeista ja ulkomuototuomari Kirsti Louhi kertoili dobermannista noin ulkonäöllisesti. Syyspäivän viettoon, Lampaluodon Ahturilaan meren rannalle kerääntyi suuri joukko koirineen ulkoilemaan ja grillaamaan
.
Syyspäivät vuonna -92 syyskuussa

Nyt 10 vuotta myöhemmin, löytyy jäsenistöstä vielä muutama alusta asti mukana ollut. Vuosien varrella on porukkaa tullut ja mennyt.Vanhojen lisäksi on kuitenkin lähes vuosittain saatu uusiakin jäseniä mukaan toimintaan. Alaosastolla on tällä hetkellä jäseniä 22 + perheenjäseniä 10. Suurin osa jäsenistä on aktiivisesti mukana toiminnassa. Jo vuosia mukana olleilla ovat koirat ehtineet vaihtua ja vanhentua. Monella on koiria useampikin. Perheitä on perustettu ja ulkoilupäivillämme viliseekin pikkuväkeä koirien lisäksi.
Syyspäivät Massin majalla v-96

Alaosastolle varoja kerätään pitämällä pari Match Showta vuosittain. ”Aktiivi”jäsenet ovatkin tärkeä osa toiminnallemme. Heidän työpanoksensa ansiosta, on alaosastolla ollut mahdollisuus tarjota toimintaa jäsenistölle. Kaikella kun on aina hintansa.


Anne Autio luennoi koiran koulutuksesta v. -97 Tupalan kentän majalla

Jäsenillä on käytössä oma koulutuskenttä, jonka olemme vuokranneet Porin Palveluskoirakerholta käyttöömme yhtenä iltana viikossa. Siellä on mahdollisuus treenata tottelevaisuutta ja näyttelykoulutustakin on tarpeen mukaan järjestetty. Kentällä koulutuksissa apuna ovat olleet alaosastomme kaksi pätevöitynyttä koulutusohjaajaa Pia Nummi ja Tuula Wallenius. Jäsenistä löytyy harrastajia moniin lajeihin kuten jälki, haku, viesti, suojelu, toko ym. Viime vuosina olemme pitäneet möllikisat, jossa on kisaileville ja koiriaan kouluttaville tarjoutunut mahdollisuus saada ihan oikean PK- tuomarin arvostelu koirakon kyvyistä. Keväällä ja/tai syksyllä on tullut tavaksi järjestää ulkoilupäivä. Siellä on jäsenille tarjottu grillattavaa, syötävää ja juotavaa, liikunnan ja kisailun kera.Ulkoilupäivät ovat olleet suosittuja ja sinne tullaankin monasti koko perheen kanssa.


Tuula Wallenius lähettämässä ''Repeä'' emäntänsä Carolina Huhtalan etsintään.


''Voja'' löysi nopeasti isäntänsä Kari Vettenrannan ja tässä juostaan täysillä kohti maalia.

Kevätkauden avajaiset Ulvilassa Massin majalla v. 2001.
Joka vuotinen pikkujouluruokailu on myös perinne. Olemme myös pyrkineet järjestämään luentoja/kerhoiltoja ja tapahtumia koiraharrastukseen liittyvistä asioista.Vuosien varrella on jäsenille ollut tarjolla seuraavanlaista toimintaa:
-luento: PK-lajit ja Dobermannin ulkomuoto
-epävirallinen Dobermankatselmus (tuomarina Reet Kaus, Eesti)
-Suojeluesittely
-luento: Tottelevaisuus koulutus
-luento: Koiran ensiapu ja fysiologia
-luento: Luontaislääkintä ja ravitsemuksen merkitys
-luento: Uudistuneet PK säännöt
- viikonloppuleiri aiheena ZTP
- BH-koe teemapäivä
-luento: Luonnetesti

Alaosastolla on oma kerhopuku ja T-paitoja.

Alaosastomme jakaa vuosittain kannustuspalkintoja aktiivisille koirakoille. Palkintojen tarkoituksena on kannustaa jäseniä harrastamaan ja osallistumaan virallisiin kokeisiin ja testeihin koiriensa kanssa. Joten meillä ei tarvitse välttämättä olla alansa huippuosaaja, vaan aloittelijatkin palkitaan aktiivisuudesta. Vuosittain palkitaan mm. eri PK-lajien harrastajat, toko, suojelu, näyttelykoira ja-pentu, ZTP-testatut, paras luonnetestattu, BH-kokeen hyväksytysti suorittaneet, valionarvon saaneet. Myös muita palkintoja jaetaan hallituksen päätöksellä. Palkitut koirat vuosien varrella löytyvät täältä.
Kaikkea tätä ja muutakin on tarjolla jäsenillemme vain nimellisellä jäsenmaksulla tai mahdollisemman pienin kustannuksin. Aika ja resurssit ovat kuitenkin rajallisia ja onkin hyvä muistaa että me kaikki toimimme mukana vapaaehtoisesti, usein omia varoja ja aikaamme käyttäen. Joten uusia harrastajia ja aktiiveja tarvitaan aina mukaan porukkaan ja saattaisi se koirakin nauttia muustakin kuin sohvatyynynä olemisesta, vai? 10 vuotta on puurrettu ja eteenpäin mennään, joten tervetuloa mukaan toimintaan Satakunnan alueen Doberman omistajat.

VUOSI PUHEENJOHTAJA VARAPUHEENJOHTAJA SIHTEERI
1992 Kari Mansikkamäki Kari Hacklin Saila Suutari
1993 Tuula Wallenius Jerry Salomäki Saila Suutari
1994 Marika Anttila Tuula Wallenius Anna Träskelin
1995 Pia Niemi Tuula Wallenius Marika Ristolainen
1996 Pia Niemi Tuula Wallenius Marika Ristolainen
1997 Pia Nummi Tuula Wallenius Marika Ristolainen
1998 Pauliina Blomgren Tuula Wallenius Janette Marklund
1999 Linda Lönnberg Tuula Wallenius Pia Nummi
2000 Linda Klankki Tuula Wallenius Pia Nummi
2001 Linda Klankki Tuula Wallenius Pia Nummi
2002 Tuula Wallenius Marika Ristolainen Carolina Huhtala
2003 Tuula Wallenius Marika Ristolainen Carolina Huhtala
2004 Tuula Wallenius-Väre Marika Ristolainen Pia Nummi
2005 Tuula Wallenius-Väre Marika Ristolainen Sini Ovaskainen
2006 Tuula Wallenius-Väre Linda Klankki Sini Ovaskainen
2007 Tuula Wallenius-Väre Linda Klankk Sini Ovaskainen
2008 Tuula Wallenius-Väre Linda Klankk Sini Ovaskainen
2009 Tuula Wallenius-Väre Linda Klankk Sini Ovaskainen
2010      

 

 
 
   
      © SDY satakunnan alaosasto